Supportrar vill rädda Piraterna

Supportrar är nu i gång för att försöka rädda Piraterna. En insamling och räddningsaktion startades på sociala medier på onsdagen.

Supportrar till Piraterna drog på onsdagen i gång en "Rädda Piraterna"-aktion. "Piraterna har betytt så oerhört mycket glädje", säger initiativtagaren Rickard Allardh.

Supportrar till Piraterna drog på onsdagen i gång en "Rädda Piraterna"-aktion. "Piraterna har betytt så oerhört mycket glädje", säger initiativtagaren Rickard Allardh.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2019-10-09 14:30

Initiativtagaren är supportern Rickard Allardh som tidigare startat insamlingar när föreningen och Motalas speedway varit i kris.

– Piraterna har betytt så oerhört mycket glädje för mig. Kan man hjälpa dem för att de ska kunna finnas kvar så gör man det, säger Allardh.

Piraternas supportrar har ibland fått kritik för att vara medgångssupportrar. Supporterklubben Crossbone finns knappt längre, åtminstone inte på samma sätt som förr. Sporten har inte kunnat nå någon företrädare för supportrarna. 

Piratfansen har svikit laget, bland annat kring degraderingen 2017 där många bojkottade sista ödesmatchen i Målilla, och även i år i comebacken i elitserien, har publiken svikit.

Den ekonomiska krisen nu beror bland annat på att 500 betalande åskådare saknades under elitseriens grundserie. Dessutom blev det inga slutspelsmatcher för Piraterna, vilket tidigare år har räddat upp publiksnittet.

– Jag har inte varit på en match i år. Tröttnade totalt när klubben var så dåligt skött för några år sedan. Mitt speedwayintresse har svalnat helt. Nu tycker jag det mest är tragiskt. Jag hoppas att någon storsponsor går in, säger Rickard Allardh som alltså ändå fick "feeling" för en insamling på onsdagen, sedan han diskuterat det med Jenny Frank på kansliet.

"Har ni några kronor att undvara för att hjälpa vår älskade klubb", skriver Allardh på Facebook, Allardh som kring guldåren 2011 och 2013 åkte på i stort sett varenda bortamatch.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!