– Vi gör det bra. Det är riktigt surt att vi torskar igen. Det är detaljer som avgör, precis så som så många gånger tidigare, säger IFK-mittfältaren Eric Lisell efter 3–5-fallet på Sävstaås.

Bollnäs hade inte med varken Andreas Westh eller Patrik Nilsson och fick även Ville Aaltonen och Samuli Helavuori skadade i den här matchen.

Mot det gjorde IFK Motala en hyfsat jämn match, även om Bollnäs dominerade efter paus. Men långt in på stopptid var IFK bara ett mål ifrån.

Artikelbild

| Eric Lisell sköt 2–2 på hörna i första halvlek. men IFK Motala förlorade ändå, trots att Bollnäs pressades långt in på andra halvlek.

– Vi bränner lägen och är inte resoluta i avgörande situationer. Det är väldigt lite som skiljer, tycker Eric Lisell.

Utmärkte sig gjorde i alla fall Bollnäs landslagsstjärna Per Hellmyrs som hade stor show i andra halvlek. Han vann matchen åt hemmalaget.

– Han dominerar stort, Hellmyrs, samtidigt som vi tappar udd i andra. Vi kommer felvända och det hackar i spelet. Vi har 4–3 och trycker på för 4–4, men det vill sig inte, konstaterar IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

Vad säger du om förlusten?

– En sur förlust, jag vet inte vad jag ska säga mer. Vi jobbar på bra, men det är lite svårt. Det vill sig inte varken framåt eller bakåt. Vi måste sätta de få lägen vi får, tycker Sjöholm.

Bäst i IFK genomgående i matchen var Erik Ivarsson som härförde laget från sin mittfältsposition.

Målvakten Jussi Aaltonen gjorde A-lagscomeback. Han fick släppa in ett skitmål i början, men gjorde det bra i stort.

– Ja, han gjorde det bra, instämmer Mattias Sjöholm.

IFK Motala får nu ladda om på sin hälsingeresa. Träning i Edsbyn lördag och match i Edsbyn söndag.

– Bara att fokusera det när besvikelsen släppt, säger Eric Lisell.

Målen: 1–0 (1) Christian Mickelsson, 1–1 (15) Philip Florén, 2–1 (25) Casper Ekström, 2–2 (34) Eric Lisell, hörna, 3–2 (51) Philip Flodstam, 4–2 (71) Casper Ekström, 4–3 (83) Olle Nordlund, hörna, 5–3 (92) Christian Mickelsson.

Publik: 1249.