Svenska medaljmålet redan uppnått

En makalös framgång både som svensk förbundskapten och Västersledare. Daniel Ellerman upplever några av sina bästa bordtennisstunder under Para-EM.

Sveriges förbundskapten Daniel Ellerman gratulerar Anna-Carin Ahlquist efter att hon tagit guld i para-EM i Helsingborg.

Sveriges förbundskapten Daniel Ellerman gratulerar Anna-Carin Ahlquist efter att hon tagit guld i para-EM i Helsingborg.

Foto: Thomas Augustsson

Bordtennis2019-09-18 20:00

Fem medaljer. Det var det mål som den svenska bordtennisförbundet satt upp som resultatmål för Para-EM i Helsingborg. 
Det målet kunde förbundskapten Daniel Ellerman konstatera var uppnått redan efter singelspelet.  För när den sista finalen var spelad så kunde Sverige räkna in ett guld och fem bronsmedaljer. 
– Det känns ju skönt även om dagen i dag inte var lika bra som gårdagen. I går var det ju maximal utdelning idag var det lite stolpe ut, säger Ellerman.
Minuterna innan har han sett Anna-Carin Ahlqvist infria favoritskapet och ta Sveriges enda guld så här långt. De övriga fem spelarna som tampade om medaljerna föll dock samtliga i semifinalerna.
–  Det kan ha varit urladdningen i går som gjorde det. Det var ju riktigt tuffa matcher de hade då. Så tuffa matcher har det aldrig varit på ett EM. 
Vi ber honom att ta av sig förbundskaptensrollen och istället iklädda sig rollen som Västers BTK:s lagledare. Då blir hans leende än större.
– Ur ett Motalaperspektiv så är det ju otroligt bra. Vi har fyra spelare med och alla tar medalj. Det är ju helt fantastiskt. Med lite perspektiv så tror jag att killarna kommer vara nöjda. Vårt norska nyförvärv, Aida, tror jag är den som är besviken. Hon var ju regerande mästarinna och hade matchbollar i sin semifinal mot världsettan, säger Ellerman.
 

Under torsdagen startar nu lagspelet i Para-EM och där tror Ellerman att det kan bli fler medaljer. 
– Det var ju där vi på förhand hade några av de bästa medaljchanserna. Så det kan nog ramla in ett antal till. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!