Tora, 6, bjöds tillbaka av Björklöven

Tora Sjöqvist Bowenius, 6, fick en specialinbjudan av Björklöven efter en tråkig avslutning på förra besöket. " Vi vill ge bortasupportrarna en bra upplevelse utan att bli hånad eller få glåpord efter sig", säger Anders Blomberg, klubbens VD.

 Tora Sjöqvist Bowenius.

Tora Sjöqvist Bowenius.

Foto: Privat

Ishockey2019-11-11 15:25

Senast den stora Vita Hästen-supportern Tora Sjöqvist Bowenius var i Umeå fick resan ett tråkigt slut.

På flygplatsen kastade en grupp vuxna personer glåpord efter sexåringen. När händelsen spreds på Twitter agerade Björklöven och Anders Blomberg, "Lövens" VD.

Inför måndagens match bjöds Tora och hennes mamma upp till Umeå på nytt.

– När jag fick reda på det här kontaktade jag Toras mamma. Vi ville ge dom en ny chans att komma hit. Det visade sig att de hade bokat in att vara på matchen och vi bjöd in dom för att visa runt arenan och omklädningsrummet, men det bästa för Tora var när hon fick träffa sin stora idoler Viktor Kokman och Oscar Masiello, säger Anders Blomberg.

Snygg gest av er.

– Tack. Det är det minsta vi kan göra. Vi vill ge bortasupportrarna en bra upplevelse utan att bli hånad eller få glåpord efter sig. Det är inget som vi vill stå för utan vill bidra till att skapa en bra hockeystämning.

Björklövens VD är imponerad av hockeyhjärtat hos Tora.

– Att stötta sitt lag i vått och torrt – det är vad det handlar om. Det är långt mellan Norrköping och Umeå. Det är en fantastisk liten tjej, säger Blomberg. 

Björklöven skrev om inbjudan på sin Facebook-sida.

"Vi fick chansen att hänga med denna härliga tjej en stund på förmiddagen, visa henne runt i arenan och berätta om klubben. Stort tack Tora för att du ville komma tillbaka till Umeå och att vi fick vara en stund med dig idag".

Klubben passar även på att skicka en passning:

"Till er vuxna män som var på flygplatsen: hör av er till oss så ska ni få gå vår Gröngul kompis-utbildning".

En av många som hyllar Björklövens gest är Vita Hästens ordförande, Rickard Rauge. 

Han skriver i en kommentar på Facebook: "Snyggt jobbat Löven! Bra ställningstagande och nog så viktig för vår hockeykultur i Sverige. Härligt att se att Tora är på plats för att heja fram vårat lag".

Toras mamma, Linda Bowenius, berättar om en tjej som missat en enda bortamatch hittills. 

– Och det var på grund av mitt jobb. Tora började att följa Hästen för två år sedan. I stället för att åka till Thailand gör vi det här och det är ett intresse som stärkts till stor del av att spelarna i Hästen är som de är mot Tora. Väldigt trevliga och bra på alla sätt, säger Linda.

Hästen som är på en bortaturné möter Mora borta på onsdag och Karlskrona på söndag. 

– Vi kommer vara på plats, säger Linda Bowenius. 

I kväll möts Björklöven och Vita Hästen - med Tora på läktaren.
I kväll möts Björklöven och Vita Hästen - med Tora på läktaren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!