Tuff start för IFK Motala i cuppremiÀren

Tillbaka bland de stora och debut i Svenska cupens slutspel. Det blev en tuff uppgift för IFK Motala som slarvade i premiÀren.

VÀsterÄs SK, mesta mÀstarna, tog ledningen redan efter fyra minuter och avgjorde sedan cuppremiÀren mot IFK Motala redan i första halvlek. IFK agerade tamt bakÄt i sin första match i Lidköping. Det straffade sig.

Bandy2019-09-27 17:51

Mesta mĂ€starlaget, och SM-finalisten frĂ„n Studenternas IP i vĂ„ras, VĂ€sterĂ„s SK gjorde mĂ„l omedelbart i Lidköping arena och vann till slut med 6-0.

– Det var trĂ„kigt. Lite delad kĂ€nsla. Vi gör mĂ„nga bra saker pĂ„ en timme, men trĂ„kigt att förlora med 6-0, kommenterar IFK Motalas lagkapten Erik LitzĂ©n.

NyförvÀrvet Jesper Jonsson fick tid pÄ sig att sprÀtta upp bollen i krysset, 1-0 för VSK i fjÀrde minuten, och Robin Andersson fick ingen snabb uppvaktning nÀr han gjorde 2-0 i elfte minuten.

– Hur lĂ€nge ska han fĂ„ stĂ„ dĂ€r? röt IFK Motalas lagledare Björn Beckne, upprörd pĂ„ sitt eget försvars passivitet.

Sedan gjorde Magnus Joneby Àven 3-0 pÄ ett hockeyskott efter att en blÄ Motalaspelare gjort ett felpass. Eller ett pass som inte nÄgon lagkamrat kunde ta emot i alla fall.

Det gick undan och det var VSK som stod för det konstruktiva. Samtidigt som IFK Motala inte kom till riktigt framÄt. Bara nÄgon hörna och nÄgot skott utanför skapades.

I andra halvlek kom IFK i en omedelbar attack, men Albin Rohlén sköt inte bÀttre Àn att mÄlvakten Henrik Kjellsson kunde rÀdda. I stÀllet kom 4-0 direkt i anfallet efter genom Joel Engström.

NĂ€r matchen var avgjord tillĂ€ts IFK sticka upp lite och hade bĂ„de spelchanser och hörnor, men utan att ha den rĂ€tta udden framĂ„t. Det duffades pĂ„ skott och sköts utanför. Det blev ett litet sömnpiller i andra halvlek i en match som spelades 2x30 minuter. IFK pressade pĂ„ bra, men utan att sprĂ€cka nollan. Jonas Enander hade en jĂ€ttechans pĂ„ slutet, men missade i avslutet.

VSK ökade i stÀllet till slutliga 6-0 efter tvÄ mÄl till av tremÄlsskytten Magnus Joneby.

–  Vi bjuder pĂ„ fem mĂ„l, dĂ„ Ă€r det svĂ„rt att vinna. Men det Ă€r sĂ„nt som hĂ€nder sĂ„ hĂ€r Ă„rs. Vi Ă€r inte sĂ€mre, det Ă€r bara vanan som saknas pĂ„ stor is. Det gĂ„r inte att trĂ€na hörnor pĂ„ rink, och i spelet slĂ€pper vi inte till sĂ„ mycket bakĂ„t, kommenterar IFK Motalas trĂ€nare Mattias Sjöholm.

IFK Motala spelar nu vidare i Svenska cupen, mot Edsbyn pÄ lördagen klockan 12 och mot Sandviken klockan 17.30. De tvÄ bÀsta frÄn gruppen nÄr semifinal pÄ söndag.

IFK Motalas lag mot VĂ€sterĂ„s: Jussi Aaltonen - Kasperi Hirvonen, Niklas Ögren, Olle Nordlund, Elias Gillgren, Viktor Hulthammar - Anders Persson, Erik LitzĂ©n - Albin RohlĂ©n, Vitaliy Klyushanov - Philip FlorĂ©n. BĂ€nken: Hugo Lundqvist (mv), Albin Bjerkegren, William Lövstedt, Jonas Enander.

IFK Motala har trogna fans och ett 20-tal supportrar hade bilat till den första matchen i Svenska cupen. Det blev att uppmana laget kÀmpa pÄ i den tuffa starten.
Karta: Sparbanken Lidköping Arena
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!