Två förare till är klara för Piraterna

Tre förare är nu klara för Piraternas elitserielag 2020. Till Pawel Przedpelski kan nu läggas en Norrköpingskille och en ukrainare.

Norrköpingskillen Henrik Bergström, här ihop med mekanikern Patrik Gogolimski inför årets säsong, kommer att få chansen i Piraterna i år och är klar för elitserieklubben. Nu med en ny mekaniker dock.

Norrköpingskillen Henrik Bergström, här ihop med mekanikern Patrik Gogolimski inför årets säsong, kommer att få chansen i Piraterna i år och är klar för elitserieklubben. Nu med en ny mekaniker dock.

Foto: Jens Bollius

Speedway2019-11-26 13:00

Det är 32-årige Andrzej Karpov från Ukraina och Henrik Bergström från Norrköping som Motalaklubbens lagledare Daniel Davidsson har gjort klart med.

Det betyder att tre av sju platser är fyllda.

– Vi har egentligen fem klara, men ett par är bara muntliga och de väntar vi med att presentera tills allt är påskrivet och klart, säger Daniel Davidsson.

Davidsson säger att amerikanen Greg Hancock fortsatt finns med i bilden och att han räknar med att brorsan Jonas Davidsson fortsätter att köra för Piraterna 2020. Där är det förhandlingen mellan bröderna som återstår.

Andrzej Karpov, född 1987, har inte åkt i Sverige sedan 2017, men då gjorde han en kanonsäsong i Smederna i Eskilstuna. Snittet är 1,8, väldigt högt.

– Karpov lägger inte fingrarna emellan. En racer och krigare som aldrig ger upp, beskriver Daniel Davidsson.

Andrzej Karpov kommer 2020 också att åka för Krozno i den polska andraligan.

Henrik Bergström är en Norrköpingsson som ska köra för Vargarna i allsvenskan, och även Piraterna i elitserien. Bergström var med i Piraternas trupp i år, men fick inte åka någonting.

– Henrik var på gång när han åkte bra för Vargarna i allsvenskan 2018, men har efter det stått lite still. Han har inte riktigt fått chansen, men det ska han få hos oss nu, lovar Daniel Davidsson.

Nye lagledaren ska ha allt klart, minst sju förare på papperet, till Svemo på lördag kväll.

– Det är ett hästjobb att göra, säger Davidsson som den här veckan jobbar heltid med Piratuppdraget.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!