När Vetlanda ledde med 2–0 efter 21 matcher såg det ljust ut för de gulklädda.

När domaren blåste av matchen efter 90 minuter plus tillägg var horisonten betydligt mörkare.

5–2 till IFK Motala och ett finfint utgångsläge för dem inför lördagens avgörande retur.

– Vi börjar bra, då vi spelar längs isen. Vi ville spela längs isen så länge det gick, säger Vetlandas assisterande tränare Jonas ”Skorven” Persson till klubbens hemsida.

– Men för tidigt föll vi in deras spel, med kast och lyft. Det spelet behärskar de bättre än oss, och vi fick inte längre något tryck på dem. De är hetare på den typen av bandy, det är bara att erkänna.

Vetlanda gillade inte väderleken i Motala, och ser fram emot att spela i hemmahallen.

– Det har inte utlovats någon blåst och sex plusgrader i Hydro Arena vad jag vet. Vi kommer få chansen att spela vårt spel. Motala är bra, men nu har de en ledning att försvara och jag tror vi kommer klara att göra en del mål på dem, säger Jonas Persson till Vetlandas hemsida.

Artikelbild

Vetlanda går vidare vid vinst med 4–1. Om det blir 5–2 väntar förlängning. Och om Motala gör fler än två mål, så måste VBK vinna med fyra bollars marginal. Samma regler som Uefa tillämpar inom deras fotbollsturneringar med andra ord.

Laget från det småländska höglandet tänker inte lägga sig ner och dö.

– Vi samlar all kraft vi har nu, och ser fram mot matchen på lördag. Det kommer bli kamp till minut 90 och vi behöver allt stöd, säger Jonas Persson.